divendres, 5 de desembre del 2014

consells per fer recerca per Internet

Buscant, buscant per Internet he trobat aquests consells per poder fer recerca a Internet.

Consells abans de començar a cercar per Internet:
  1. Pensa quines paraules són les que millor descriuen el que vols buscar. Com acotar la informació, la descripció del que es busca, etc.
  2. En funció vulguis buscar, has de decidir quin instrument de cerca és el més apropiat: un cercador, un directori, potser un diccionari o enciclopèdia virtual, …
  3. Si després d’un primer intent de cerca, no aconsegueixes trobar el que busques, millor iniciar una nova cerca amb uns altres termes alternatius (fins i tot en els seus equivalents en altres llengües de la que has utilitzat primer).
  4. Un cop hagis trobat informació útil, recorda que aquesta mateixa pot incloure enllaços i referències a altres documents que et poden permetre ampliar la consulta, si ho necessites.
  5. Podem creure tot el que trobem a Internet? Publicar a Internet és molt fàcil, peró no hi ha un control dels continguts que es publiquen. Per tant, et toca a tu separar el gra de la palla, Ès a dir, valorar la fiabilitat de la informació que trobes a la xarxa. Aquesta no Ès una tasca fàcil: el públic en general tendim a creure les informacions presentades dins un embolcall ben presentat. Et recomanem contrastar punts de vista i informacions entre diverses fonts (autors) i suports (paper, internet, audiovisual, etc
trobareu més informació si entreu al web de la biblioteca infantil de Girona
T'ajudem, consells per a cercar informació a Internet


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vols fer algun comentari?