PROCÈS DE "CERCA" FENT ÚS DEL CATÀLEG


Procés de “cerca” utilitzant el catàleg de la biblioteca Epèrgam


1. Adreçada al alumnat


1.1 Com accedir al catàleg de la biblioteca escolar


S’hi accedeix entrant al bloc de la biblioteca i clicant l’enllaç adient (amb il·lustració del drac i la paraula “catàleg de la biblioteca Can Manent)

                                          


1.2 Com fer-hi una cerca


Al entrar, apareix una pantalla com aquesta:


En la casella corresponent de l’espai “Consultes” s’hi escriuen les dades que sàpigues del document que vols localitzar: Autor, Títol, Editorial o Matèria.


  • Pots fer la cerca escrivint el cognom de l’autor, (i si també saps el nom, poses una coma i l’escrius després del cognom). Prem Cerca. Sortirà sota mateix una nova pantalla amb el/els documents que tenen en la biblioteca que són del autor que busques.
Prement sobre cada un dels llibres de la llista podràs saber, entre altres dades, si està prestat o disponible i en aquest cas podràs llegir la signatura que et permetrà trobar-lo.


  • Si escrius en l’apartat adient el títol del llibre que busques i prems Cerca et sortirà escrit, si és que existeix en la biblioteca, i clicant sobre el seu nom podràs saber si està prestat, disponible, la seva signatura per localitzar-lo...


  • Si només escrius en l’apartat Matèria el tema que busques i prems Cerca, sortiran apuntats els llibres que hi ha a la biblioteca d’aquest tema, i ,com en els altres apartats, clicant sobre cada un d’ells podràs conèixer les seves dades.


  • També pots buscar documents escrivint el nom de l’editorial si és l’única dada que saps o que t’interessa.


El procés i els resultats segueixen sent els que ja estan explicats en els paràgrafs anteriors. A més, des d’aquesta pantalla, podràs llegir quins llibres estan recomanats, mirar la informació que hi ha a l’apartat de guies de lectura, i llegint els comentaris que hi ha d’alguns llibres, pots saber si t’interessa llegir-los. També pots escriure tu comentaris dels llibres que hagis llegit i fer-los arribar a la mestra encarregada de la biblioteca, si els troba correctes els podrà afegir, amb el teu nom i cognoms, a l’espai “comentaris” d’aquesta pantalla per tal que els pugui llegir tothom.


(Per a alumnes de primària recomano que utilitzin només la “cerca simple” i si no se’n
surten cal que demanin ajuda al mestre que està a la biblioteca i ell ja farà la “cerca
avançada”).

 Aquí sota teniu l'enllaç pel professorat 

procès de cerca de documents pel professorat 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vols fer algun comentari?