dilluns, 24 de novembre de 2014

Any Joan Vinyoli

Ja ho hem anunciat què aquest any 2014 es celebra el centenari del naixement del gran poeta Joan Vinyoli, avui us volem proposar aquesta activitat per fer algun cap de setmana.

A Santa Coloma de Farners es fan diferents actes. Una de les activitat que proposen és un itinerari poètic.
"L'Itinerari poètic Joan Vinyoli consisteix en una selecció de setze poemes la lectura dels quals es localitza en diferents indrets del Parc de Sant Salvador, a Santa Coloma de Farners, poble on el poeta havia passat els estius dels anys 1922 fins al 1935. Transcorre per un entorn natural d'extrema bellesa que ja va captivar primer a l'infant i després a l'adolescent Vinyoli. El text "I la natura em crida" és el preàmbul de l'itinerari i estableix les bases de la influència del paisatge colomenc en l'obra del poeta.

El recorregut de l'itinerari és circular i té una distància d'uns 1500 m. aproximadament. El lloc de lectura de cada poema ve induït pels seus referents lèxics i temàtics.

Cada poema s'acompanya d'uns comentaris amb la intenció de donar-ne algunes claus per a la seva lectura i interpretació, així com per situar-lo dins del marc de l'obra completa del poeta, i també, en alguns casos, per remarcar la seva referència amb l'entorn natural i humà de Santa Coloma. D'alguns poemes se n'ofereixen versions en altres llengües a més de l'original catalana. La procedència de cada poema es relaciona en aquesta taula."

Informació extreta del web:  Joan Vinyoli

I més poemes:

EL CAMPANAR
Sovint, sovint, com per la dreta escala
d'un campanar, fosca i en runes
pujo cercant la inaccessible llum
ple de fatiga dono voltes
palpant els murs en la tenebra
graó rera graó .

Però de temps en temps
sento la veu de les campanes
clara i alegre, ressonar,
tocant a festa allà a l’altura
i veig per la finestra en el silenci
de l’alba els camps estesos esperant .

http://joanvinyoli.wordpress.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vols fer algun comentari?