dilluns, 26 de setembre de 2016

50 anys de "La casa dota la sorra"

Aquest any 2016 fa 50 anys que va ser publicat el llibre La casa sota la sorra d'en Joaquim Carbó.“Em costa una mica fer-me càrrec que La casa sota la sorra ha complert cinquanta anys! Em sembla que era ahir que em documentava sobre piràmides, ciutats dels morts, faraons, Egipte i moltes coses més per escriure la meva primera novel·la, que també va ser l’inici d’una sèrie formada per nou títols.”
(Del pròleg escrit per Joaquim Carbó)
La casa sota la sorra. Núvol 


 
" Joaquim Carbó (Caldes de Malavella, la Selva, 1932) és escriptor.

Amb el do de transformar en narrativa qualsevol aspecte de les seves vivències quotidianes, ha publicat diverses novel·les.

Amb tot, ha dedicat la major part de la seva producció a la literatura infantil i juvenil, a través de la qual ha assolit una gran popularitat. Col·laborador habitual de Cavall Fort des de l'inici de la revista (1961) i autor de més de cent novel·les per a infants i adolescents, ha batut rècords editorials amb títols com La casa sota la sorra (gairebé noranta edicions), i La colla dels deu (més de quaranta edicions). També ha creat personatges arquetípics com el detectiu Felip Marlot o en Pere Vidal i l'Henry Balua. Aquest "escriptor utilitari", com s'anomena ell mateix, ha dut a terme la tasca impagable d'obrir les portes de la cultura catalana a diverses generacions de joves lectors."
Joaquim Carbó

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vols fer algun comentari?