divendres, 1 d’abril de 2016

Hans Christian AndersenNeix a Odense, Dinamarca, el 2 d'abril de 1805
Mor a Rolighed, Dinamarca, el 4 d'agost de 1875.

Va ser un nen molt emotiu que patia tota mena de pors.
L'any 1816, quan va morir el seu pare, va començar a treballar com a aprenent d'un sastre i després en una fàbrica de tabac. 
A l'edat de catorze anys va marxar cap a Copenhaguen i va treballar al teatre fins que en Collin, un director de teatre i membre influent del govern, el va ajudar a començar a estudiar.
Vivia a casa del director de l'escola, que sovint s'enfadava amb ell a causa del seu caràcter hipersensible i feble. Més tard, també gràcies a en Collin, va entrar a la Universitat de Copenhaguen on va acabar la seva formació.

A partir del 1831 va viatjar molt per Europa (tota la seva vida va ser un viatger apassionat) i una visita a Alemanya va inspirar el primer dels seus relats de viatges. Més endavant en va fer sobre Suècia, Espanya, Itàlia, Portugal, l'Orient Mitjà i més.


No obstant, la fama d'Andersen es basa en els seus contes de fades i en les històries escrites entre el 1835 i el 1872. En els primers contes que va publicar explicava històries que havia sentit de petit, però gradualment en va començar a crear les seves pròpies.

Durant tota la seva vida, Andersen va escriure més de cent seixanta contes, que han estat editats en més de cent idiomes. Va morir a casa seva a Rolighed, el 4 d'agost de 1875.
escultura al Central Park de Nova York

LLibres a la nostra biblioteca:
Ditona 
El mechero 
El vestit nou de l'emperador 

 

 

i d'altres... 
escultura d'Andersen a la ciutat de Bratislava


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vols fer algun comentari?