dissabte, 26 de novembre de 2011

Maite Carranza

Maite Carranza, Premi Nacional de Literatura Infantil y Juvenil 2011

http://www.maitecarranza.com/mcct.html

Amb el llibre 'Paraules emmetzinades', que aborda el maltractament i els abusos sexuals infantils, va aconseguir el prestigiós premi de literatura juvenil de l'editorial Edebé i ara el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil. Carranza (Barcelona, 1958) és escriptora, guionista i profesora universitaria.

L'obra de Maite Carranza està editada en català, castellà, gallec i euskera. A més, ha sigut traduïda a Holanda, Brasil, França, Itàlia, Rússia i Corea.

Compta amb una extensa i premiada obra. La seva primera novel·la, 'Ostres tu, quin cacau!' (1986) va ser distinguida amb el Premi de la crítica Serra d'Or. També va ser premiada amb els premis Folch i Torres, per 'La Rebelión de los lactantes', i el Joaquim Ruyra, per 'La selva dels Arutams'.Ha escrit més de 40 títols, entre els que destaca Frena, Càndida, Frena!, Maurici Serrellsuat oVols ser el nòvio de la meva germana? Una de les seves obres amb més èxit ha sigut La guerra de les bruixes, que va ser traduïda a més de 25 llengües.

Com a guionista ha treballat, entre altres, en el programa infantil 'Pinnic' (TVE) i les telenovel·les de TV-3 'El cor de la ciutat', 'Poblenou', 'Secrets de família', 'Nissaga de Poder' i 'El Joc de viure'. També ha participat en diversos telefilms i en el llargmetratge 'Salim '(2009).

Paraules emmetzinades , és la crònica d'un dia trepidant en què tres persones molt properes a Bàrbara Molina, una noia desapareguda misteriosament quan només tenia 15 anys, s'encaren, davant la troballa de noves pistes, amb el passat.PARAULES EMMETZINADES.

Si aquest Nadal voleu regalar algun llibre de la Maite Carranza us he posat l'enllaç a la seva web on podeu trobar els títols que té publicats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vols fer algun comentari?